Finally clean

Op zondag 7 mei doe ik mee met de SportivoTour 2017 ‘Spring Edition’, een waar supercar feestje met allerlei supercars Ferrari, Lamborghini, Porsche enzovoorts. Maar omdat ik de RS telkens ff snel heb gewassen zijn er behoorlijk wat swirls opgekomen. En om niet onder te doen, in ieder geval qua verzorging, met de andere deelnemers was het vandaag een mooie dag om iets aan die swirls te doen.

Rond de klok van 9:00 uur begonnen. Ik had hem de avond daarvoor al uitgebreid gewassen. Nu de auto nog koel was begon ik met kleien om de lak goed te cleanen. Dat was ook wel hoognodig want de klei was aardig vies. Auto goed afspoelen na het kleien en goed drogen om te beginnen met afplakken. Eerste run met groene pad en SSR-2.5 van Poorboys World. Daardoor gingen de swirls grotendeels weg en kon ik weer gaan afbouwen met SSR-1 van Poorboys World met een witte pad. De glans kwam weer helemaal terug. Precies zoals het hoort.

Swirls swirls en nog eens swirls

Nadat alle grote delen gedaan waren begon ik aan de wat kleinere delen. Daar zijn niet zo heel veel swirls dus dat ging wat sneller en kon ik gelijk doen met SSR-1 en de witte pad. Om de lak gladder te maken een laagje Blackhole van Poorboys World erover. De auto is klaar voor een laagje Meguiars Gold Class Carnauba Plus Premium Wax. In de tussen tijd dat de wax aan het curren was deed ik de andere delen verder. Om 17:30u even gegeten en daarna snel weer verder. Rond de klok van 22:00 uur was ik helemaal klaar en zag hij er weer geweldig uit. Ik kon goed voor de dag komen..

De glans is weer helemaal terug. Precies zoals het hoort.