Bandjes glad? Vervangen maar

Tijd voor nieuw rubber. Als m’n achterbanden versleten en toe aan vervanging waren wisselde ik altijd van voor naar achter en dan op de voorwielen vers rubber.

Maar eigenlijk waren alle vier de banden nu zo goed als versleten en besloot alles te vervangen met nieuwe Goodyear Eagle F1 asymmetric 5 banden.

Maar voordat ik dat ging doen wilde ik eerst m’n velgen weer superstrak hebben. Helaas waren ze beschadigd door de stoep randjes van een parkeergarage tijdens het inrijden. Die oude garages zijn toch niet echt gebouwd voor de huidige auto’s en ook niet voor auto’s met een draaicirkel van een vrachtwagen.

Ik wilde m’n velgen laten spuiten omdat gewoon mooier en strakker is. Op zoek naar een goede partij. Ik kwam uit bij Velgenschade.nl in Dordrecht. Via whatsapp kreeg ik een mooie offerte toegestuurd en besloot ze daar heen te brengen.

Nadat mijn ‘oude’ velgen voorzien waren waren van de winterbanden was het weer tijd om ze in de garage te hangen. Voorlopig blijven ze daar hangen en misschien als het echt slecht winterweer wordt gaan ze erop. Maar mijn huidige banden hebben zoveel profiel dat het misschien niet eens nodig is om te wisselen. Vroeger reed ik ook niet op winterbanden en dat ging goed.. Dus waarom nu niet?