Deze website is geheel gewijd aan mijn Ford Focus RS MK2. Ik heb mijn RS gekocht in 2014 en probeer sindsdien alles bij te houden wat er aan gedaan is. Niet alleen updates, maar ook reparaties die nodig zijn.

De Ford Focus RS behoeft eigenlijk geen introductie. Deze WRC-achtige topversie uit het Focusgamma staat bol van pk’s en kracht. Onder de imposante bodykit ronkt de 2.5 liter vijfcilinder uit de Focus ST, die echter is gekieteld naar 305 pk en 440 Nm. En dat is allemaal voor de voorwielen bestemd. De Duitsers hebben echter twee troefkaarten achter de hand; het Quaife ‘limited slip differentieel’ en de innovatieve ‘RevoKnuckle’ wielophanging. Voluit haalt de RS 263 km/u, de honderdsprint doet-ie in minder dan zes tellen.

Reparaties

De RS is niet meer de jongste. Hij is ook niet echt oud, maar de gebreken komen wel een beetje opzetten. Als er wat kapot is gegaan dan probeer ik dat vaak zelf of met vrienden te repareren, De reparaties houd ik ook bij en die kan je hier vinden.

Updates

Toen ik de RS kocht zei ik tegen vrienden ‘hij blijft standaard’. Het uiterlijk van de RS is gewoon af en het vermogen is meer dan genoeg. Nou… het bleek toch dat er snel een filtertje werd vervangen. En van het een kwam weer het ander. Alle updates kan je hier vinden.

Informatie

De RS is standaard al echt een geweldige sportauto. Wil je de standaard specificaties weten dan moet je hier even klikken. Maar hier vind je ook andere informatie van de RS als het geen update of een reparatie is.


Meest recente berichten

 • Bandjes glad? Vervangen maar
  Tijd voor nieuw rubber. Als m’n achterbanden versleten en toe aan vervanging waren wisselde ik altijd van voor naar achter…
 • Vreemde eend in de bijt
  Althans op deze website van mijn Ford Focus RS. Ford Wensveen in Alblasserdam gaf mensen de kans om met een…
 • Tijd voor een nieuwe APK
  Het was weer de tijd van het jaar. Tijd voor een nieuwe APK. Voordat hij naar de garage zou gaan…
 • Upgrade gasklephuis
  Door mijn RS-tweelingbroer Simon raakte ik geïnteresseerd om het gasklephuis te vervangen voor een grotere versie. Maar wat ik zag…
 • Montage Bilstein B6 en grote beurt
  Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn de nieuwe Bilstein B6 sportdempers gemonteerd. Ook gelijk weer verse olie en de…