Dimitri de Bruyn, geboren in 1970 te Rotterdam. Zolang ik me kan herinneren gefascineerd door grafische vormgeving. Het is overal om ons heen. Waar we ook kijken. Ik volgde mijn ogen en koos voor een grafische opleiding. Wát wist ik nog niet. Dát ik er iets mee ging doen, stond vast. Ik leerde het hele pakket: van letterzetten tot desktoppublishing en van drukken tot boekbinden.

Van dtp naar vormgeving
Na mijn dienstplicht bracht ik vanaf 1990 het geleerde in de praktijk. Als leerling dtp-er bij een studiozetterij in Dordrecht. In no-time groeide ik door naar ‘technisch dtp-er’. Bij verschillende reclamebureaus heb ik hierna mijn dtp-kwaliteiten kunnen verfijnen. Maar niet alleen dat. Ik verzorgde ook steeds vaker de stap vóór dtp, namelijk ook de vormgeving.

Van vormgeving naar concept
Een brochure, advertentie of magazine moet niet alleen technisch goed in elkaar steken. En er niet alleen goed uit zien. Het gaat om het idee erachter. Ik stortte me op concept en volgde een vierjarige avondopleiding aan de Junior* Academie for Art Direction. Drie keer per week scheurde ik van het reclamebureau in Den Haag naar Amsterdam, om daar in juli 2007 af te studeren. Met dit papiertje op zak kreeg ik bij mijn huidige werkgever de kans om me verder te ontwikkelen als art director.

Don’t find fault, find a remedy. ‘Henry Ford’

Alles eruit halen wat mogelijk is
Door mijn kennis, ervaring en gedrevenheid haal ik het uiterste uit een programma. Om geen uur te veel te besteden aan een opdracht. Of het nu 25 of 5.000 naamwissels op visitekaartjes zijn: door slim werken en goede voorbereiding besteed ik aan beide hoeveelheden evenveel tijd. Van prepress tot dtp en van vormgeven tot art direction: ik haal eruit wat erin zit. Ik sta voor creatief maar efficiënt werk. Secuur van schets tot uiteindelijk drukwerk.

Skills

  • Adobe Creative Suite t.w. InDesign, Illustrator en Photoshop;
  • Desktop Publishing, Typografie, Brochures, Magazines, Posters, Flyers;
  • Art Direction, Concept ontwikkeling, Logo ontwerp, Web Design, Corporate Identity;
  • Advertising, Posters, Flyers, Banners;
  • HTML, CSS, iBooks Author, iWorks, Powerpoint, Microsoft Word.