Verse APK voor de RS

Het was weer de tijd van het jaar. De RS moest APK gekeurd worden. Met vol vertrouwen ging ik naar de Ford dealer om nu de jaarlijkse APK te ondergaan. De RS wordt goed onderhouden dus ik dacht dat het geen probleem zou worden.

Totdat de receptionist naar me toekwam en zonder ook maar een spier te verrekken in z’n gezicht vertelde dat de RS is afgekeurd vanwege een defect mistachterlicht (wie gebruikt die nog?) en een versleten bestuurders gordel en dat het €430,- exclusief de btw zou kosten.

‘Wat??!!’ was mijn eerste reactie. Dus ik vertelde de beste man dat ik er heel even over moest na denken. Oftwel aan m’n focusvrienden vragen of dit zelf te doen is. Danwel met een gordel van de sloop of een nieuwe gordel. Een nieuwe gordel zou ook trouwens iets van €250 kosten.

Dus ik ging appen en toen kwam Simon, mijn RS broeder (SBRO op Instagram) met www.gordelspecialist.nl. Wat een topoplossing is dat!. Ook in het kader van recyclen is dit geweldig. En de kosten zijn stukken minder, Je demonteert dus je gehele gordel, die stuur je op naar hun, zij vervangen de gordelband en ze sturen hem weer terug. Thats it thats all. Dit kost inclusief het verhoogd verzekerd verzenden heen en weer slechts €99,-! En als je wil kan je zelfs een andere kleur nemen. Dus ik vertelde de receptionist dat ik het zelf ging doen. Hij ging daarmee akkoord en hij vertelde dat ze alvast het lampje even hadden gedaan. De RS zou aangemeld blijven en ik zou hem weer in orde maken en zodra het in orde zou zijn ik heb hem weer zsm zou aanbieden.

De volgende dag kon ik helaas pas gaan demonteren. Maar dat had ik nog nooit gedaan, Gelukkig heb ik intussen wat bevriende monteurs (nogmaals bedankt Michael) en kreeg ik een goede handleiding. Al met al ben ik er ongeveer een klein uurtje mee bezig geweest omdat ik ook niet zomaar dingen los wilde trekken. Alles met beleid. Dezelfde dag heb ik m’n gordel verstuurd en aangemeld dat hij er aan kwam. De RS bleef toch voor de deur staan dus geen probleem.

De Gordelspecialist.nl, wat een topoplossing is dat!

Op donderdag kreeg ik een email dat hij klaar was en weer verzonden zou gaan worden. Volgens de pakketdienst zou hij op vrijdag tussen 10u en 12u geleverd worden. Intussen was mijn APK verlopen, maar zolang je er niet mee rijd is er niks aan de hand.

En ja hoor.. vrijdag om 11u werd het pakketje afgeleverd. Ik ging gelijk aan de slag en had hem nu binnen een half uur terug gemonteerd. Helaas is mijn gereedschap niet meer helemaal magnetisch dus een schroefje viel weer op de bodem. Dat zou betekenen dat ik alles weer moet demonteren, maar dit is voor de apk niet van belang. Dus ik ging naar de dealer en bood hem weer aan. Een kwartier later kwamen ze terug met het goede nieuws dat er een RS APK-goedgekeurd klaar staat voor me.

Ik kreeg alsnog een rekening van €75,- gepresenteerd voor het vervangen van het lampje (€16,- en montage €19,-) en de APK kosten. Volgende keer moet ik zelf even alle verlichting controleren, maar dat was ik vergeten. Zo blij als een kind ik was besloot ik niet heel moeilijk te doen over dat lampje. Maar ik heb nooit gezegd dat ze dat moesten vervangen..

Op zaterdag heb ik alles weer gedemonteerd zodat alle schroefjes er weer in zitten. Nu was ik in een zucht en een scheet klaar. Alles zit weer netjes en binnenkort ga ik de RS weer eens helemaal schoonmaken en polijsten. Ford Fair komt eraan 🤩